BAND

PIE zang, gitaar
MC BIG BOLLE zang, percussie, drum, bas 
WILLEM TWEE zang, bas, accordeon, synthesizer
SEXY JAN trompet, backings, synthesizer
SEXY KEVIN

trompet, elektrische gitaar, backings

 

KORTE BIO Bekijk

pIE p.KLEIN (spreek uit: pie pee klein) speelt al 15 jaar lang cabaretpunk.

 

pIE p.KLEIN brengt eigen Nederlandstalige nummers in een ongewone bezetting: akoestische gitaar, 2 trompetten, bas, piano, accordeon, percussie en veel zang.

 

pIE p.KLEIN speelt pop, kleinkunst, ska en cabaret, met vleugen techno, tango, funk, folk en house. Hun strakke en melodische deuntjes blijven hangen in je hoofd. Hun Nederlandstalige teksten zijn geschift en grappig, vol woordspelerij en waarheid.

 

pIE p.KLEIN was al twee keer halve finalist van de Nekkawedstrijd en speelde samen met o.a. The Levellers, Bart Peeters, Axelle Red, Urbanus & De Fanfaar, Gers Pardoel, Paul Michiels, Meuris, De Mens, ...

 

Concertmonkey.be 2017: "pIE p.KLEIN, een vreugdevolle vijfkoppige band, brengt optimistische plezante muziek. Verhalend en speels brengen zij met veel overtuiging hun nummers. Je kan moeilijk blijven stilzitten en de band verplicht je om dadelijk vrolijk te worden".

 

LANGE BIO Bekijk

pIE p.KLEIN (spreek uit: pie pee klein) speelt "cabaretpunk".

 

pIE p.KLEIN combineert de wereldmuziek en ambiance van Bart Peeters, het theater en luisterlied van De Nieuwe Snaar en de rock’n’roll en ballen van Clement Peerens.

 

pIE p.KLEIN speelt pop, kleinkunst, ska en cabaret, met vleugen techno, tango, funk, folk en house. Hun Nederlandstalige teksten over herkenbare en onverwachte situaties, de kleine ergernissen en de grote zin van het leven. Ze zitten vol humor, woordspelerij en waarheden.

 

pIE p.KLEIN speelt live in een ongewone bezetting: zonder drum en zonder scheurende gitaren (meestal toch…), maar wél met ander duw-, trek- en klopgerief, akoestische gitaar, basgitaar, 2 trompetten, accordeon, piano en vijf stemmen. Een muzikaal rariteitencabaret met veel energie en goesting.

 

pIE p.KLEIN speelde al in vele zalen en cultuurcentra en op wereld-, familie- en punkrockfestivals (NaFirBolg, Clamotterock, Swingin'Hulsen, Hestival, …).

 

pIE p.KLEIN was twee keer halve finalist van de Nekkawedstrijd, twee keer halve finalist van de Nederpopprijs en verzorgde het voorprogramma van o.a. The Levellers, Bart Peeters, Wigbert & Hautekiet, Red Zebra, The Kids, De Mens, Katastroof, Antwerp-Gipsy-Ska-Orchestra, Axelle Red, Urbanus & De Fanfaar, Gers Pardoel, Paul Michiels, Meuris, ...

 

Concertmonkey.be 2017: "pIE p.KLEIN, een vreugdevolle vijfkoppige band, brengt optimistische plezante muziek. Verhalend en speels brengen zij met veel overtuiging hun nummers. Je kan moeilijk blijven stilzitten en de band verplicht je om dadelijk vrolijk te worden".

 

De groep:
pie - zang, gitaar
mc big bolle - zang, freestyle, percussie, kick, drum, bas
willem twee - zang, bas, keys, accordeon, rikrik
sexy kevin - trompet, zang, kazoo, elektrische gitaar
sexy jan - trompet, zang, keys, opblaasgerief

 

10 JAAR pIE p.KLEIN (2002-2012) Bekijk

2000-2002 - Wat voorafging
 

2000 - Pie en Bie stomen een aantal nummers klaar voor het free-podium van JC De Biekorf onder de naam “Wizards of Booze”. Het recept: Nederlandstalige kleinkunst met een knipoog, 2 akoestische gitaren en veel kleine percussie- en blaasinstrumenten. Vanaf het tweede optreden gaan ze door het leven als “Chanter Interdit”. Ze organiseren Tournee Kaffee in Leuven (op één avond 3 optredens in 3 Leuvense volkscafés), bezingen de actualiteit in het cultuurcentrum van Heist, brengen een zwanenzang op de sluitingsavond van het legendarische volkscafé “De Kruger” in Leuven, en veel meer.
 

2001 - Na een jaar intens optreden is de cirkel rond: Chanter Interdit sluit af in schoonheid op het free-podium van JC De Biekorf. Bie vertrekt voor een jaar naar Amsterdam.
 

2002 - Pie bevolkt het free-podium van JC De Biekorf met het eenmalige project “Viva Skapata featuring andere koekenoenes” en allemaal nieuwe nummers. Samen met de gesombrerode Pie beklimmen een aantal koekenoenes van alle slag het bekaktuste podium: Veerle (als eerste en enige vrouw ooit met de Pie op een podium), den Dijcke (later een wereldster als drummer Leon Van Den Uitvaart bij Pagina, Plant & het Kollektief), Sexy Jan (toeter bij de fanfare Willen is Kunnen in Zemst-Laar), Willem Twee (verkleed als hiphopper en charmezanger John Larry) en Zahrim (frontman van de black-metal-band Panchrysia). Dit toevallig ontstane Nederlandstalige geluidssysteem werd de voorloper van pIE p.KLEIN, waar ook de drie laatste muzikanten zouden bij opduiken. Een aantal nummers zoals “El Jefe” (waarvan Zahrim het gitaararrangement schreef), “De Zuip-Afrikaan”, “Paniek in Schriek” en “Koning van de kroeg” werden gekende songs uit het prille pIE p.KLEIN-repertoire.2002-2012 - 10 jaar pIE p.KLEIN
 

2002 - pIE p.KLEIN [pie pee klein] ziet het levenslicht. pIE p.KLEIN: het eerste deel is de Pie zijn naam (maar dan met een kleine p); het middelste deel is de letter p (om het gat te vullen); het laatste deel verwijst naar het muziekgenre “kleinpunk” waarvan pIE p.KLEIN (althans volgens wikipedia) de grondlegger is. Het geheel is een eenvoudig, maar blijkbaar moeilijk uit te spreken woord dat al sinds het prille begin een eigen verbasterd leven ging leiden. In de zomer neemt de Pie acht nummers op. Ze worden uitgebracht op de demo “paniek!”: een heus ‘collectors item’. Op 1 november stelt pIE p.KLEIN deze nummers (samen met nog andere songs) voor in JC De Biekorf. Hiervoor moest de Pie zelfs een gitaar lenen van de Flie (frontwezen bij Pagina & Plant). Roel François (die de opname en mix van “paniek!” deed) zingt backings. pIE p.KLEIN is geboren, in een slanke vorm. pIE p.KLEIN zwerft tussen Heist-op-den-Berg en Leuven. pIE p.KLEIN speelt z’n tweede optreden in café ‘Het Vliegend Varken’ in Leuven. De gitaar gaat rechtstreeks in het mengpaneel. MC Big Bolle vergezelt de Pie en rapt op de song “Koning van de kroeg”. Ze huppen op een wankele tafel in het midden van het café. pIE p.KLEIN wordt groter.
 

2003 - pIE p.KLEIN haalt Willem Twee en de Sexy Blazers binnen. Willem Twee krijgt zijn vuurdoop in jeugdhuis Den Borduur in Baal en verdikt de rangen met een mondharmonica, blokfluit en speelgoedgeweer in de mond. Baal wordt een tweede thuis voor pIE p.KLEIN. Tijdens een interactieve show in jeugdhuis De Biekorf mag het publiek zelf kiezen uit een aantal nummers. ‘Het Hijgend Hert’ (die de bordjes mocht vasthouden) wordt die avond ongewild een deel van pIE p.KLEIN. Een dronkaard kiest het nummer ‘Als bloemen konden praten’, de nacht is ver gevorderd, het Hijgend Hert neemt een microfoon en maakt bronstige geluiden. Pie en Sexy Jan lopen op een zwoele winternacht Sexy Kevin tegen het lijf. De Sexy Blazers beslissen om extra leven in pIE p.KLEIN te blazen. In een recordtempo maken ze trompetarrangementen bij vier nummers en in maart spelen ze voor de eerste keer samen in café Bodeguita in Leuven. Tropisch trompetgeweld op een smal richeltje in een smal voormalig hoerenkot in Leuven, omgetoverd tot Cubaanse bar. Het volk staat tot buiten op straat voor de vitrine om pIE p.KLEIN in nieuwe vorm te aanschouwen. In mei speelt pIE p.KLEIN in het voorprogramma van Katastroof en zijn ze te gast op het bierproeffestival in Vilvoorde. In de zomer duikt Zahrim op tijdens het jaarlijkse Lodderrock-festival in Schriek. pIE p.KLEIN speelt vlak voor de topact (de Londense groep Zed), gekleed in voetbalshirt en -short van de plaatselijke voetbalploeg. Zelfs de - in een koeienpak gehulde - gitarist van Zed komt meedoen met de freakshow. Op het eind van de zomer speelt pIE p.KLEIN voor het eerst in zijn geschiedenis in volledige bezetting op de Hoekskesfeesten in Heist. Jean B blikt van dit optreden een live-CD in. In het najaar passeert pIE p.KLEIN ook nog langs de Heikantse Bierfeesten en andere kroegen.
 

2004 – De inbreng van de batterij muzikanten van pIE p.KLEIN wordt steeds groter. pIE p.KLEIN wordt een groep in plaats van een éénmansproject met gastmuzikanten. pIE p.KLEIN duikt opnieuw de studio in. Het resultaat: de plaat “Struikelgewas” met 8 nummers (waaronder Reuzekleuter, Disco-Bolle, Hij is van de partij) en 1 bonustrack (Koning van de kroeg). Tijdens de “Struikeltour” in mei geeft pIE p.KLEIN 8 optredens op 16 dagen tijd, samen met o.a. Guy Swinnen, Buscemi, De Ketnetband, Belgian Asociality, Void Section, The Paranoiacs en Fifty Foot Combo. Eind 2004 verlaat Zahrim de groep om zich aan zijn grote passie te wijden: kelen als een varken op zwarte metaal.
 

2005 – Een jaar met heel veel optredens. En vooral op vreemde plaatsen: schlager- en comedyavonden, teerfeesten, trouwfeesten, fuiven, punkfestivals, rusthuizen, weilanden, garages, op een remork (met een brullende stroomgenerator) door Mechelen en… live op de nationale televisie. Voor het dagelijkse programma KetnetKick herwerken de Pie en de Sexy Blazers drie inzendingen van Ketnet-kijkertjes tot snelle ska-versies. De kijkcijfers liegen er niet om: die dag kijken er 158.500 kinderen naar het programma: 45.500 méér dan de week ervoor. Het Hijgend Hert komt na lange omzwervingen in de Kempen terug thuis in zijn thuisbasis Voortkapel, geraakt uitgehijgd en kruipt terug in het bos. Een week later neemt pIE p.KLEIN een live-CD op in het Key Rock Kaffee in Roeselare.
 

2006 – pIE p.KLEIN speelt een memorabel optreden in het Giels Bos, een instelling voor mentaal gehandicapten. De bewoners geven zonder schroom het beste van zichzelf. Ze headbangen vlak voor de boxen, pesten de muzikanten door tegen de microstatieven te duwen en palmen het keyboard van Willem Twee in van op de eerste rij. En achteraf komen ze in alle eerlijkheid vertellen dat ze het veel beter vonden dan het optreden van Bart Kaell de maand daarvoor. En dat wil wat zeggen. pIE p.KLEIN beleeft een drukke zomer en speelt op vele punk-, folk- en familiefestivals, samen met o.a. Katastroof, Roy Aernouts, Wigbert & Hautekiet, De Mens, Off the Record, The Van Jets, Homer, Sincere, Convict en vele anderen. De opnames voor een nieuwe plaat starten. pIE p.KLEIN passeert in december, met de hit ‘Rudy de ripper’, in de gevangenis van Hoogstraten (Wortel) en slaat Beireke in de boeien als vaste geluidsman. Het is nooit komen vast te staan of het één met het ander te maken heeft.
 

2007 – pIE p.KLEIN wordt groot. pIE p.KLEIN speelt op Concours Akoestiek. Een mooie prestatie, zeker als je weet dat ze nooit door de selectie van de wedstrijd geraakten, maar de halve finale wel als verrassingsact mochten afsluiten, zoals Axl Peleman, Guy Swinnen en Luc De Vos dat eerder hadden gedaan. De zaal stelt zich geen vragen en begint te skydiven: een primeur voor Concours Akoestiek. In april stelt pIE p.KLEIN z’n derde plaat “Beter schap” voor in de parochiezaal van Heist-Statie. James, een bard uit Herenthout, opent de festiviteiten en de Nederlandstalige rockband Amoebe sluit de avond af. De zaal loopt vol, de sfeer is om te snijden en pIE p.KLEIN krijgt een streep lokale media-aandacht. Tijdens een reeks zomerfestivals deelt pIE p.KLEIN het podium met o.a. Killer, El Guapo Stuntteam, Funeral Dress, Neville Staple, Johnny Trash, Stef Bef, The Rawönes, Orfeo en vele anderen. In september vindt een serieus wapenfeit plaats. pIE p.KLEIN ploegt door de demoselectie van de Nekkawedstrijd, de grootste wedstrijd voor Nederlandstalige muziek in Belgiê en Nederland. Tijdens een akoestische live-set in de AB-Club in Brussel overtuigen ze de jury ervan dat ze niet misstaan in het rijtje van de meest beloftevolle kleinkunstbands van het moment. Dag op dag vijf jaar na het ontstaan van de groep speelt pIE p.KLEIN de halve finale van de Nekkawedstrijd in CC Wagehuys te Leuven. Mededeelnemers en publiek spuien lovende woorden, maar de jury vindt pIE p.KLEIN nog een streep te licht en te onvoorspelbaar. De finale wordt later gewonnen door Hannelore Bedert. November en december: 9 shows op anderhalve maand door gans Vlaanderen. pIE p.KLEIN trekt met een toerbus naar West-Vlaanderen voor 2 shows in Roeselare en Waregem en een paar brouwerij- en cafébezoeken. De Westvlaamse boerenzonen brullen onverstaanbaar maar enthousiast. pIE p.KLEIN speelt in de vrieskou in Leuven voor een duizendtal studenten, met Get Ready in hun voorprogramma. pIE p.KLEIN speelt in Berlaar-Heikant met Red Zebra als voorprogramma. Een zot jaareinde van een mooi jaar…
 

2008 – pIE p.KLEIN opent het jaar met poëzie in Cultuurcentrum ’t Schaliken in Herentals en leest voor uit eigen werk. Het publiek van dichters en dichtliefhebbers gelooft het nog ook. April: pIE p.KLEIN belandt in de halve finale van de Nederpopprijs en gaat internationaal. Naar Breda. Het juryverslag: "De jury was nagenoeg unaniem in het oordeel: de inzendingen en optredens van de Vlamingen liet weinig ruimte over voor hun Nederlandse vakbroeders". De Nederpopprijs wordt de Belpopprijs. Maar alweer stranden ze in een halve finale. 4 andere Belgische bands gaan naar de finale en de Brusseleirs van De Fanfaar winnen. In de zomer zwerft pIE p.KLEIN het land rond. West-Vlaanderen valt voor de charmes van de Zuiderkempenaars: pIE p.KLEIN speelt op festivals in Beselare en Zwevegem met grote namen zoals The Backdoors en The Splitters (UK). Op 11 juli is pIE p.KLEIN te gast in Overijse, ter ere van de Vlaamse feestdag. Op de rand van Vlaanderen brengt pIE p.KLEIN de hit ‘Marcel de gehandicapte motard’ in een tweetalige versie: “Marcel, le motard handicapé, avec cheveux jusqu’à son pied, il est fou de moto, mais un homme de son mot”. Want Franstaligen moeten ook faciliteiten tot het oeuvre van pIE p.KLEIN hebben. De flamingante Overijsenaars snappen er niets van. Schande! September: pIE p.KLEIN krijgt op het alternatieve festival Pikke-ma-Frack in Oppuurs eindelijk een stuk of 10 vrouwen op het podium. Opgewonden ontdoen ze spelenderwijs de pIE p.KLEINers van hun kleren, althans diegenen met de mooiste borstkas en zonder haar op de rug. Het optreden ontaardt in een volksfeest. De wei en de vuurkorven staan in vuur en vlam. Een maand later houdt pIE p.KLEIN het beschaafder. In het dierenpark Planckendael lokken ze, samen met o.a. Piet Maris (Jaune Toujours) en VOF De Kunst, op de gezinsdag van de Gezinsbond brave kinderen in een tent met een cover van Mega Mindy. In het najaar volgt er nog een eindspurt. pIE p.KLEIN neemt de single “Vecht voor respect” en een bijhorende videoclip op (met een drummend en smorend Hert). De geplande reportage op SUPO-TV wordt ontsierd door imploderende servers en platvallende regieassistentes. Eindresultaat: geen beeldmateriaal, maar wel hilarische herinneringen. In november belandt pIE p.KLEIN in de halve finale van Zennetoer, de regionale pajottenprijskamp in de Zennevallei. Willem Twee valt in slaap onder een piano, maar wordt net op tijd teruggevonden voor de show. De jury vecht tot een kot in de nacht, maar pIE p.KLEIN geraakt weer niet in een finale. Het juryrapport: “Het cabareteske spektakel van pIE p.KLEIN werkte zeer aanstekelijk op de lachspieren en kan volgens de jury zo het theatercircuit in. Helemaal af hun set, muzikaal en tekstueel op snee. De jury stuurt deze band graag door naar alle mogelijke cabaretpodia en -wedstrijden. Op Zennetoer werd het de derde stek. Met pijn in het hart zowaar". Tussen kerst en nieuw vallen er nog 2 godsgeschenken uit de lucht: pIE p.KLEIN is headliner op een akoestische punkrockshow in JH De Choke in Herselt met o.a. Dick Black, Gino’s Eyeball en Sixtoys. Akoestisch klinkt pIE p.KLEIN luider dan alle punkrockbands samen. Trompetten en akoestische gitaren blijven gewoon gaan als alle versterkers afstaan. En op een kinderliederenmarathon in Antwerpen brengt pIE p.KLEIN rillend en trillend in de vrieskou een skaversie van Roodkapje. Met hertenkoppen.
 

2009 – De Nederpopprijs wordt een klucht. Om organisatorische reden gaat de halve finale met pIE p.KLEIN niet door. De jury besluit de finalisten te selecteren op basis van de ingezonden demo’s. Geen pIE p.KLEIN dus. Tegelijk ook de laatste deelname aan dit vehikel. Lente: De eerste officiële Limburgse pIE p.KLEIN-fanclub wordt opgericht in JH ’t Stoofke in Rijkel (Borgloon). In Leuven vergeet de Pie een gitaarstatief op het podium. Hij tracht het stiekem te gaan halen terwijl het optreden van de volgende band, Starfucker, al is begonnen. Frontvrouw Marlies ontdekt de Pie en drijft hem onder lichte dwang tot een stagedive. Gelukkig is het publiek talrijk en sterk. Radio Scorpio, de oudste onafhankelijke radiozender van België, brengt een pIE p.KLEIN-special met interviews en live-muziek in de studio. pIE p.KLEIN staat paraat op vele zomerfestivals en tropische partys, samen met o.a. Urban Trad, Roland, Pickle Juice en de Emzjés. pIE p.KLEIN is voor de eerste keer te gast op het kleinkunst-, folk- en rockfestival Na Fir Bolg te Vorselaar, opent de pubtent op zondagmiddag en wint vele folkzieltjes. In september volgt de voorronde van FrappantPop, het provinciale pop- en rockconcours. pIE p.KLEIN neemt het op tegen o.a. School is Cool. Een vergiftigd geschenk, want die groep wint een jaar later Humo’s Rock Rally. School is Cool wint de voorronde. Geheel terecht. pIE p.KLEIN en Mister Miyagi krijgen een wildcard voor de halve finale. Het juryrapport: “Het kwartiertje live-muziek van pIE p.KLEIN had als kenmerken fun, retestrak en boeiend, in combinatie met heerlijk zelfrelativerende teksten. Het vijftal blonk uit in hun samenspel dat tot in de puntjes verzorgd was. De blazers doen hun werk zeer goed en zijn nergens overdadig. Het ontbreken van drums was af en toe een gemis, maar het is duidelijk dat deze heren meer dan klaar zijn voor de optredens. Aan de andere kant heeft het geheel soms een iets te groot chiro- en scouts-gehalte. Krijgen desondanks een verdiende wildcard.” Maar pIE p.KLEIN valt uit de boot. Niet getreurd: een week later dingt pIE p.KLEIN opnieuw mee naar een halve finaleplek in de Nekkawedstrijd. Dit jaar echter zonder succes. In het najaar volgen nog een handvol fijne optredens en festivals, samen met o.a. Hetten Dès, PN, The Rocket, Merdan Taplak, Amsterdam Klezmer Band, Sens Unique en vele anderen.
 

2010 – pIE p.KLEIN test nieuwe nummers en cabaret uit op teerfeesten in het ganse land. Het enthousiaste publiek van de eerste editie van Bergfolk (Natuurpunt) plukt de vruchten. De boerenzonen van pIE p.KLEIN vieren hun 200e optreden in café De Koeistjeit in Bjeizel, spelen circusartiest in Herenthout en sluiten het kunstenfestival Ithaka in Leuven af. pIE p.KLEIN start met de opnames van een nieuwe plaat in de Penthouse-studio van Filip De Bot. De zomer start met één van de hoogtepunten in het bestaan van de groep: pIE p.KLEIN speelt op Na Fir Bolg in de pubtent, vlak vóór The Levellers. De tent zit afgeladen vol. Tot ver buiten de tent brullen duizenden folkies uitzinnig mee. Tijdens de bisnummers parodieert pIE p.KLEIN een aantal songs van The Levellers, net op het moment dat die een TV-interview geven in de backstage. Onder goedkeurend geknik gaat pIE p.KLEIN live in de ether. Na een reeks zomerfestivals met o.a. Belgian Asociality, Bamboo Avenue, Rumble Jungle Orchestra en Antwerp Gipsy-Ska-Orchestra vraagt Chirojeugd Vlaanderen aan pIE p.KLEIN om het nieuwe nationale jaarthemalied te componeren. Gesneden koek, maar pIE p.KLEIN slaagt er ook in om de Chirotop te overtuigen om het lied een andere titel te geven dan het jaarthema zelf. Dat was nog nooit eerder gebeurd maar de jaarthemacommissie zwicht voor de charmes en de mooie pedagogische uitleg van pIE p.KLEIN. Het lied krijgt de korte en krachtige titel “Ballen”. En het slaat aan. Tijdens een hectische roadshow (met chauffeur) stelt pIE p.KLEIN het lied voor in Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant. De chiroploeg van Aalst vergeet de microfoons en geluidsapparatuur. Geen Oostvlaamse ballen dus. pIE p.KLEIN komt in contact met Rikkel, een jonge en geniale striptekenaar uit Antwerpen. Uit enkele brainstormsessies volgen de eerste ontwerpen voor het artwork van de nieuwe plaat. Later op het jaar is pIE p.KLEIN nog te gast op de Nacht van de Jeugdbeweging in CC De Warande in Turnhout, de Internationale Bokkerijdersmeeting en de opening van het nieuwe Cultuurcentrum in Heist-op-den-Berg, samen met o.a. The Ballroom Quartet en Bart Peeters. pIE p.KLEIN sluit het jaar af als slotact van de eerste editie van Na Fir Bolg Indoor. Na niemand minder dan Mark Chadwick (zanger van The Levellers) die vanuit Engeland door de sneeuw naar Vorselaar was geploeterd.
 

2011 – De mix van de nieuwe plaat is klaar. Het artwork valt in z’n plooi: het CD-boekje wordt een stripverhaal. pIE p.KLEIN werkt aan de releaseshow en doet een aantal try-outs (JH Tydeeh in Mol, JH ’t Jop in Sint-Job-In-t-Goor en JH ’t Schuur in Breendonk). Op 26 maart is het zover: Het nieuwe album “Vitrinevriendin” wordt voorgesteld in de concertzaal van CC Zwaneberg in Heist. De 800 (gratis) tickets voor de show zijn in een mum van de tijd de deur uit. In de vooravond stromen RTV-reporters toe, maar na een korte kennismaking blijkt dat ze in de andere zaal moeten zijn, voor de voorstelling van de Carmina Burana. Bij de ingang van de zaal stelt Rikkel in een expo de originele platen van het artwork tentoon. MC Big Bolle programmeert piekfijn de lichtshow, het publiek zorgt voor veel sfeer. Na intensief onderhandelen kreeg pIE p.KLEIN het, als eerste groep ooit, gedaan om met een auto het podium te mogen oprijden. Maar om die ook effectief op het podium te krijgen is een namiddag kunst- en vliegwerk nodig. De moeite loont. Het laatste bisnummer, een boenkversie van Stereovolumebak, opgenomen bij Kristof Uittebroek (Customs) is een voltreffer. De Brusselse copains van De Fanfaar verzorgen de aftershow. pIE p.KLEIN gaat met z’n nieuwe plaat de boer op en belandt op verrassende en leuke plekken en stekken, samen met o.a. Saf (winnaar Nekkawedstrijd), The Kids, The Octopussys, Smooth Lee, Sons of Lioth, Horses on Fire, Johnny White en vele anderen. 1 oktober, een mooie en zonnige dag. Voor de derde keer op rij is pIE p.KLEIN geselecteerd voor de Nekkawedstrijd. In een theaterzaaltje in Oostende speelt (en vooral bluft) pIE p.KLEIN zich voor de tweede maal binnen in de halve finale. Na het optreden nemen de pIE p.KLEINers een duik in de Noordzee en ’s avonds spelen ze op Barafest in Brugge, samen met o.a. Barabas, de lokale folkband die z’n vijfjarig bestaan viert. Eind oktober speelt pIE p.KLEIN z’n 250e optreden, op het sportkot van Leuven, dat de laatste jaren is uitgegroeid tot een fanatieke fanclub. Op 19 november treedt pIE p.KLEIN aan in de tweede halve finale van de Nekkawedstrijd in GC De Zandloper in Wemmel. Na een namiddagje soundcheck en sightseeiing speelt pIE p.KLEIN een doorleefde, vlekkeloze en humoristische set. Voor het eerst die avond verschijnt er een brede glimlach bij het publiek. Maar de jury is het niet eens over de prestatie van pIE p.KLEIN: de ene helft vond het verrassend en verfrissend, de andere helft vond het saai, ondermaats en platte lolbroekerij. Van deze halve finale halen maar 2 groepen de finale, maar daar worden ze wel eerste (Stoomboot) en tweede (Marjolein Deckers). Voor prestigieuze finales is pIE p.KLEIN niet in de wieg gelegd. Misschien maar goed ook.
 

2012 – De Antwerpse volksgroep Katastroof staat dit jaar 35 jaar op de planken, exact een kwarteeuw langer dan pIE p.KLEIN. Dat wordt gevierd met een CD vol duetten met o.a. met Lies Lefever, An Nelissen, Belgian Asociality, Sam Gooris, Ivan Heylen, Kommil Foo en uiteraard ook… pIE p.KLEIN. Op vraag van Katastroof componeert pIE p.KLEIN het katastrofaal romantische duet “Ik heb te doen”. De 2 groepen duiken samen de studio in en het eindresultaat wordt iets geheel anders dan gepland: een 80'skaschlagerwesternsong. In de lente verhit pIE p.KLEIN JH Korridor in Beerse en voor de zoveelste keer de sportkotstudentinnen van Apolloon die ijlings uit de bol en uit de kleren gaan. In juni staat pIE p.KLEIN samen met Katastroof op de Groenplaats in Antwerpen voor de officiële inhuldiging van de feestvarkens. Twee weken later start de zomer: pIE p.KLEIN speelt - na Geppetto and the Whales en Isbells - de pub op Na Fir Bolg volledig plat. De reacties achteraf liegen er niet om: ‘op vrijdag had je Guido Belcanto, op zaterdag pIE p.KLEIN en op zondag Raymond van het Groenewoud’. Op 14 augustus sluit pIE p.KLEIN de voorlaatste dag van de 40e Paulusfeesten in Oostende af en enkele dagen later is het zover: 10 jaar pIE p.KLEIN: een grote jubileumshow met speciale gasten en het beste van vroeger en nu. Dit feest vindt plaats in het centrum van Heist, op een groot podium in openlucht. En de rest van de geschiedenis moet nog worden geschreven.